Blog, Recepti

RECEPT: Enostavni zmrznjeni priboljški za pse (in muce)

Prav vsakemu od nas v poletni vročini paše malo osvežitve. Namesto navadnega sladoleda, ki ga privoščimo sebi, se raje odločimo za bolj zdravo alternativo – kot so zmrznjeni priboljški!

Zakaj ‘navaden’ sladoled ni primeren za kosmatince?

Zato, ker je povprečen ‘človeški’ sladoled poln sladkorja in umetnih sestavin, ki lahko živalim povzročajo težave. Prav tako se lahko v sladoledu nahaja nadomestek sladkorja – brezovo sladilo oz. ksilitol (xylitol), ki je (predvsem za pse) strupen že v majhnih količinah. Že majhne količine ksilitola lahko povzročijo hipoglikemijo (nizek krvni sladkor), napade, poškodbo jeter ali celo smrt pri psih.
Toreeeej – uporaba naravnih sestavin, ki jih poznate je zagotovo vedno boljša izbira! Še posebej za naše kosmatince…

Va nadaljevanju delim z vami nekaj enostavnih in hitrih receptov za osvežilne priboljške za pse (in muce!). Pred tem pa še par nasvetov.

  1. Ne pretiravajte s pasjimi priboljški, tudi zamrznjenimi! Ne pozabite na zdravo mero telesne aktivnosti (seveda ob primernih temperaturah), da bo vaš kuža ostal fit in v odlični kondiciji.
  2. Zmrznjeni priboljški so kakor led in ledena voda so varni za vašega ljubljenčka v omejeni količini. Če pes poje ali popije katero koli vrsto hrane ali pijače, lahko to vodi do napihovanja. Zato previdnost ni odveč.

TUNA

Da, tako enostavno je. Preprosto zmešate konzervo tune z nekoliko vode in maso zamrznete v modelčku za led. Priboljški so primerni tudi za mucke.

Zmrznjeni priboljški s tuno

Zmrznjeni pribolški s tuno za pse in muce

vir

 

JOGURT in JABOLKA

Jogurt nalijete v modelčke za led in v sredino vsake vdolbinice potisnete košček domačega jabolka. Jabolka lahko tudi zmiksate skupaj z jogurtom, da dobite enotno zmes. Zamrznete in ponudite. Njami!

Zmrznjeni priboljški z jabolkom in jogurtom

Zmrznjeni priboljški z jabolkom in jogurtom

vir

 

LUBENICA in MED

Lubenico razrežete in odstranite peške. Nato jo zmiksate, dodate malo kokosove vode ali mleka ter nekoliko medu (med ni primeren za mladičke!). Po želji lahko vmešate tudi borovnice ali maline – vaš kosmatinec vam bo hvaležen! Maso zlijete v modelčke za led in zamrznete.

Zmrznjeni priboljški z lubenico in medom

Zmrznjeni priboljški z lubenico in medom

vir

JUHICA

1 skodelico neslane juhe zmiksajte s 1/2 skodelice navadnega jogurta. Dobro premešate, zlijete v modečke za led in zamrznete. Ponudite navdušenim mahajočim repkom. P.S.: Zamrznete lahko tudi samo juho, ali pa vmikaste še koščke jušnega mesa.

Zmrznjeni priboljški iz juhe

Zmrznjeni priboljški iz juhe

vir

 

Tako, upam da vam je kateri izmed naših predlogov všeč. Če se boste odločili preizkusiti katerega izmed receptov, nas vsekakor označite na socialnih medijih in delite z nami svoje izkušnje. Iz Eko Brloga vam želimo prijetno poletno osvežitev!

 

Spletna stran Eko Brlog in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski ali zdravstveni nasvet.

Podobni prispevki