V Eko Brlogu na enem mestu združujemo izključno kakovostne in naravne izdelke za vaše kosmatince

Dobrodošli v Eko Brlogu. Tu bivamo pasji in mačji ljudje, ki svoje živali vedno postavljamo na prvo mesto. Zato jim želimo ponuditi izključno najboljše. Kljub temu pa se zavedamo, da s svojim ravnanjem vedno vplivamo tudi na okolje. Zato smo v našem pisanem in ekološkem Brlogu zbrali le okolju prijazne izdelke za oskrbo in nego kosmatincev, ki pa so gotovo bolj prijazni tudi do vaših ljubljenčkov.

Kako? Enostavno. Naravni, organski, okolju prijazni izdelki bodo brez dvoma pozitivno vplivali na zdravje in počutje vaših živali – ki pa so konec koncev precej bolj prvinske in niso vajene bivanja sredi plastične, najlonske in umetne džungle. Zakaj jim torej ne bi privoščili organske hrane, ovratnice iz naravnih materialov, posodice iz biokompozita, šampona brez kemikalij, repelenta brez pesticidov in varnih ter netoksičnih igračk?

Eko Brlog je nastal iz ljubezni do živali in narave

Eko Brlog sva leta 2013 v celoti in z ljubeznijo ustvarila takrat še absolventka veterine in absolvent živilstva in prehrane. Je plod najine domišljije, je del najine skupne življenjske zgodbe, je sad najinega dela ter rezultat najinega znanja in truda. Nisva trgovca. Sva ljubitelja živali in narave, ceniva svobodo in čas ki nama ju omogoča najino delo. Delo, ki pravzaprav ni delo, saj ga opravljava z največjim veseljem. V resnici pa sva sanjača, ki verjameta v svetlo prihodnost.

Med izdelki, ki jih uvrstiva v našo ponudbo iščeva pravične zdelke, ki spreminjajo svet na bolje. Prav vsi so plod etične proizvodnje, s popolnoma transparentno sestavo, narejeni brez kompromisov pri kakovosti in s skrbjo za okolje in družbo – ter seveda kosmatince! – na prvem mestu.

Trudimo se poslovati s čim manjšim ogljičnim odtisom

Tako kot kot se v zasebnem življenju trudimo zmanjšati naš družinski ogljični odtis, je to pomembna točka tudi v Eko Brlogu. Po najboljših močeh se trudimo za zmanjšanje našega ogljičnega odtisa in obremenitve okolja z našo dejavnostjo. Zato pri pakiranju uporabljamo čisto in popolnoma ohranjeno že uporabljeno embalažo ter pakirni material. Če slednjega ni na voljo pa uporabimo pri pakiranju grob recikliran eko papirni papir. Tudi račune tiskamo na recikliran nebeljen eko papir (obojestransko, kadar je to potrebno). Končno smo našli tudi dovolj močen eko lepilni trak, ki ga je mogoče reciklirati. Izogibamo se nepotrebnemu tisku in reklamnim materialom ter nalepkam, kadar je to le mogoče.

Tako se lahko končno pohvalimo, da so naši paketi popolnoma brez plastike!

Tudi vam se zahvaljujemo za vašo skrb za okolje in vaše ljubljene kosmatince. Želimo si, da bi (morda tudi zahvaljujoč izdelkom iz naše ponudbe) živeli dolgo, vitalno in srečno življenje. Hvala, ker tudi vi verjamete da lahko skupaj naredimo svet lepši in bolj zdrav. Prijeten obisk vam želimo!

P.S.: Če vas zanima več o najini zgodbi, vas vabiva k branju naslednjega zapisa.

Kako biti EKO skrbnik živali?

Zdrava hrana

Že dolgo vemo, da smo kar jemo. To velja tudi za živali. In v zadnjih desetletjih je industrija, ki proizvaja hrano za pse in mačke izjemno močna in raznolika – kar pa ne pomeni nujno napredka in kvalitete. Pogosto se žal za vsem skupaj skriva izključno želja po zaslužku, kakovost hrane in vpliv na zdravje živali pa ni del slike. Poiščimo hrano, katere sestavine izvirajo iz lokalnega ter organskega kmetovanja. Vsaka hrana je le toliko kvalitetna kot njena najslabša sestavina. Zato izbirajmo kvalitetno, po možnosti organsko hrano in še bolje: v embalaži, ki jo je možno kompostirati ali vsaj reciklirati. Najbolj ekološko ozaveščeni skrbniki pa bodo dobro preučili prehrano svoje živali in ji primeren obrok ljubeče pripravili doma – iz svežih, zdravih in lokalo pridelanih sestavin.

Kupujemo pametno

Najbolj ekološko je seveda kupovati manj. A ker pogosto preprosto potrebujemo (in sprijaznimo se: imamo radi) nove reči, je pomembno predvsem da kupujemo premišljeno. Izbirajmo okolju prijazne naravne materiale ali pa izdelke iz recikliranih materialov. Izdelki naj bodo trajnostni, kakovostni in zdravju neškodljivi. Vse s čimer vaša žival pride v stik naj bo čim bolj naravno, saj boste s tem maksimalno zmanjšali potencialen vnos nevarnih in strupenih snovi v telo vašega ljubljenčka. To je še posebej pomembno pri predmetih, ki prihajajo v tesen kontakt z vašo živaljo ali pa celo v stik s sluznicami. Pomislite na to, s čim se vaša žival igra, kje spi, in kakšen je material posode, ki jo oblizuje po slastni večerji. V končni fazi, pa pomislite tudi na to, da z istimi izdelki prihajate v stik vi sami in vaši najdražji.

Naravna nega

Bolhe, klopi, sveže pognojena polja, sprehod po dežju… Včasih je treba našega kosmatinca tudi okopati. Pika. Naravni izdelki niso le okolju prijazni, pač pa koristijo tudi vaši živali. Naravne sestavine in eterična olja negujejo kožo in dlako, preprečujejo srbenje in lajšajo tegobe pri alergijah in raznih pikih. Poleg vsega tega pa so za negovano žival tudi svojevrstna aromaterapija. Zakaj bi na naše ljubljenčke zlivali strupene polive, če obstajajo za preventivno nego prav tako učinkoviti naravni repelenti? Pomislite, da med kopanjem tudi vi ne nosite rokavic, zato kemikalije iz živalskih šamponov prehajajo tudi v vašo kožo. Ob uporabi naših izdelkov pa vam za vašo kožo ni treba skrbeti, saj bo po kopeli tudi sama nežno navlažena in nahranjena.

Odgovornost, odgovornost

Imejmo manj živali, in za tiste ki jih imamo res dobro in odgovorno poskrbimo. Posvojimo psa ali mačko iz zavetišča in kastrirajmo ter sterilizirajmo svoje živali. Preobilica nezaželenih živali nikakor ne koristi nikomur. Odgovorno skrbimo za svoje živali, ukvarjajmo se z njimi, vzgajajmo jih, skrbimo za preventivo in dobro prehrano. Zgled vleče in vi ste lahko prva sprememba, ki si jo želite v svojem okolju. Delite svoje znanje s sosedi in prijatelji. Tudi na naši strani najdete obilico informativnih zapisov in preverjenih informacij, ki jih lahko uporabite pri učenju o naravni skrbi za živali. Trudili se bomo, da bodo vsebine vedno ostale kakovostne in nekomercialno usmerjene.

Mnenja strank

Kdo sva?

Anja Završnik

Anja je po izobrazbi veterinarka, sicer pa ljubiteljica narave in seveda – živali! Še posebej jo zanima vpliv prehrane in okolja na zdravje živali. Rada se uči o preventivi, naravnih načinih zdravljenja in sobivanja z našimi ljubljenčki.

V svojem terapevtskem prostoru vam je na voljo tudi za razične alternativne načine zdravljenja za vaše živali. Nudi terapije z bioresonanco, prehransko terapijo po načelih tradicionalne kitajske veterinarske medicine, svetovanje o uporabi CBD izdelkov, aktivno se izobražuje tudi na področju veterinarske akupunkture.

V sklopu naše trgovine vam je brezplačno na voljo za svetovanje s področja izbire izdelkov, primernih za vašega kosmatinca.

Je ljubiteljica nenavadnih pasjih in mačjih karakterjev, ki ima rada šumenje gozdov v vetru, stiskanje nog k peči na hladen zimski dan, opojen vonj jutranje kave, vse različice cvetličnih vzorcev, vanilijo, smeh na ves glas ter občutek mokrega smrčka na licu.

Najraje pa je mamica dvema fantkoma in pasja ter mačja ‘mama’ kužkoma Adamu ter Hugotu in mucam Loli, Tigi ter Blisku.

Karel Završnik

Je utelešenje zdravega duha v zdravem telesu, ki obožuje hribe (v zadnjem času še posebej na kolesu), toplino pasjega hrbta ki pronica skozi odejo, iskrene nasmehe, dobro hrano, roso na steklenici piva, izvirne fotografske kadre, navdušujoče filme in dobre debate. Najraje izkoristi vsak prosti trenutek za užitek v naravi.

Ima izjemen čut za ekološke rešitve, vedno išče najbolj etične in okoljsko odgovorne rešitve za vsakdanje predmete.

Njegovo področje je skrb za lepo in urejeno skladišče, pa tudi skrbno pakiranje naročil.

Sicer pa je navdušen gorski kolesar, kolesarski vodnik pa tudi alpinistični inštruktor.