Blog, Podcast, Prehrana

Iskreno o prehrani: Psi in zelenjava

Epizoda 6: Iskreno o prehrani: Psi in zelenjava

POSLUŠAJ NA: ANCHOR | APPLE PODCASTS | CASTBOX | GOOGLE PODCAST | SPOTIFY

 

V drugi epizodi serije podcastov poimenovane Iskreno o prehrani, smo govorili o zelenjavi – natančneje o psih in zelenjavi (no, malenkost smo se dotaknili tudi mačk). Povezala sem se namreč s krasno sogovornico Dašo Korže, mag. inž. zoot. (FeeDKo) in pripravili sva kratke epizode o različnih temah povezanih s prehrano psov in mačk – v kolikor ti je ušla prejšnja epizoda o debelosti pri mačkah, ji nujno prisluhni tukaj.

Daša Korže, mag. inž. zoot. (FeeDKo)

 

V tej epizodi sva govorili torej o zelenjavi (malo pa tudi o sadju) za pse. Kako jo pripravljamo in shranjujemo (!), koliko je dodajamo k prehrani in zakaj je to lahko koristno za zdravje tvojega kosmatinca.
Govorili sva o primernih živilih, pa tudi o manj primernih in celo nevarnih, ki se jim je dobro popolnoma izogniti.
Razbili sva nekaj mitov o zelenjavi – npr. o tem ali je za pse primeren krompir in kako pripraviti fižol, da ne bo smrdljivih posledic. 😉
Če te zanima ali lahko pes je kumare in koliko kislega zelja je primernega, potem je ta epizoda ravno pravšnja zate.
O dodajanju svežih živil k prehrani psov sem sicer že pisala v članku 4 preprosti nasveti za povečanje hranilne vrednosti pasje hrane, o tem pa sva tudi že posneli daljšo epizodo Obogatitev prehrane psov in mačk, a sem prepičana da se bo tudi v najinem kratkem pogovoru našla kakšna nova in zanimiva informacija.
Na koncu epizode te povabiva k sodelovanju #pisanapasjaskleda. S tem ključnikom (oz. hashtagom ;)) bomo delili fotografije obogatenih pasjih obrokov ali pa celo pasjih smutijev. Jaz začenjam prva s tem obrokom spodaj.

#pisanapasjaskleda s korenjem, brokolijem in malinami

Lepo te vabim k poslušanju in sodelovanju.
Dašo lahko spremljaš tudi na Fecbooku in Instagramu. Ali pa obišči njeno spletno stran.
Če se ti zdi naš Podcast uporaben in zanimiv, te vabim da se naročiš na naš kanal. Sicer pa lahko pogovore spremljaš tudi na Eko Brlog  YouTube kanalu. Kakor rečeno, pa bova z Dašo veseli tvojih predlogov ali vprašanj v zvezi s prehrano psov in mačk, ki jih lahko pošlješ na info@eko-brlog.com.

Anja Završnik, dr.vet.med in Adam (oba Eko Brlog)

Veseli bomo tvoje družbe v naših e-novičkah, kjer delimo samo najbolj uporabne in zanimive članke na temo zdravja in oskrbe malih živali. V  zahvalo ti ob vpisu podarjamo bon za 10% popust pri prvem nakupu ter brezplačno e-knjižici s 5 nasveti za bolj zdrave pse in mačke.

Vabim te tudi v našo družbo na Facebooku in Instagramu!

Se slišimo prihodnjič, do takrat pa ti želim en čudovit teden!

Anja

Podobni prispevki