Blog, Podcast, Prehrana

Iskreno o prehrani: Debelost pri mačkah

Epizoda 5: Iskreno o prehrani: Debelost pri mačkah

POSLUŠAJ NA: ANCHOR | APPLE PODCASTS | CASTBOX | GOOGLE PODCAST | SPOTIFY

 

To je prva epizoda v nizu serije epizod poimenovane Iskreno o prehrani. Povezala sem se namreč s krasno sogovornico Dašo Korže, mag. inž. zoot. (FeeDKo) in pripravili sva kratke epizode o različnih temah povezanih s prehrano psov in mačk.

Daša Korže, mag. inž. zoot. (FeeDKo)

 

V prvi epizodi sva se osredotočili na problematiko debelosti pri mačkah, ki je pri domačih mačkah vse preveč pogost pojav.
Najprej smo raziskali, kako sploh ugotovimo, da je naša mačka prekomerno hranjena. V epizodi omenjam t.i. oceno telesne kondicije oz. Body Condition Score (BCS). Tukaj si lahko ogledaš prikaz ocene.

 

Je moja mačka predebela?

 

Omeniva tudi možne vzroke in posledice debelosti pri mačkah. Opozarjam, da je epizoda informativne narave in, da je lahko debelost posledica oz. spremljujoč pojav mnogih boleznih. Zato se v primeru dvoma o zdravstvenem stanju vaše mačke posvetujte s svojim veterinarjem.
V epizodi Daša omeni nekaj nasvetov ko gre za prehrano prekomerno hranjenih mačk. Govoriva o priporočeni sestavi hrane za takšne muce in omeniva zapis na blogu, v katerem lahko prebereš kako se izračuna vsebnost ogljikovih hidratov v hrani z naslovom Zakaj je v briketih pepel in kaj vse ti lahko pove analiza pasje hrane
Ko govoriva o gibanju pa omeniva tudi članek o intekaktivnemu hranjenju mačk, ki ga je za naš blog spisala Pšenica Kovačič (Minami Kat) z naslovom Interaktivno hranjenje mačk (+ VIDEO).
Lepo te vabim k poslušanju.
Dašo lahko spremljaš tudi na Fecbooku in Instagramu. Ali pa obišči njeno spletno stran.
Če se ti zdi naš Podcast uporaben in zanimiv, te vabim da se naročiš na naš kanal. Sicer pa lahko pogovore spremljaš tudi na Eko Brlog  YouTube kanalu. Kakor rečeno, pa bova z Dašo veseli tvojih predlogov ali vprašanj v zvezi s prehrano psov in mačk, ki jih lahko pošlješ na info@eko-brlog.com.

 

Anja Završnik, dr.vet.med in Adam (oba Eko Brlog)

 

Veseli bomo tvoje družbe v naših e-novičkah, kjer delimo samo najbolj uporabne in zanimive članke na temo zdravja in oskrbe malih živali. V  zahvalo ti ob vpisu podarjamo bon za 10% popust pri prvem nakupu ter brezplačno e-knjižici s 5 nasveti za bolj zdrave pse in mačke.

Vabim te tudi v našo družbo na Facebooku in Instagramu!

 Se slišimo prihodnjič, do takrat pa ti želim en čudovit teden!

 Anja

Podobni prispevki