Blog, Brlog, Okolje

Kako Eko Brlog skrbi za okolje

Naša skrb za okolje se pri izbiri izdelkov šele začne. Ob vsakem nakupu poskrbite za to, da se bo na svetu posadilo 5 novih dreves. Poleg tega pa skrbimo za to, da so naši paketi ‘plastic free’ in da je dostavna služba, ki skrbi za razvoz zavezana k ekološkemu ravnanju.

Ekološka ponudba izdelkov

V naši ponudbi boste našli le ekološke in naravne izdelke. Takšne, ki so zdravi tako za vaše živali, kakor tudi za okolje. In kaj je boljšega, kot če so takšni izdelki zbrani na enem mestu, kjer jih lahko enostavno in priročno naročite na dom. Ker se zavedava, da mnogi izmed naših kupcev (tako kot midva) skušajo proizvajati manj odpadkov, pa jim to skušava kar najbolj olajšati.

 

Pošiljke brez plastike

Pri pripravi pošiljk uporabljamo čisto, a že uporabljeno embalažo. Pakirni material je prav tako ponovno uporabljen ali pa iz certificiranega eko papirja, prav tako pri pakiranju uporabljamo eko lepilni trak. Tudi račune tiskamo na recikliran eko papir.
Vaše pakete pa kljub temu pripravimo z vso skrbjo in spoštovanjem.

 

Za vsako naročilo poskrbimo za sajenje 5 dreves

Poleg tega pa smo se v letošnjem letu sklenili partnerstvo z nevladno organizacijo Eden Reforestation Projects, ki skrbi za organizacijo in zasaditev avtohtonih dreves na najbolj kritičnih področjih. Naenkrat skrbi za financiranje kar 81 sadilnih projektov.

Od vsakega nakupa na naši spletni strani, doniramo sredstva za posaditev 5 dreves. Sredstva bomo donirali vsako četrtletje, nato pa število zasejanih dreves tudi objavili na naši spletni strani.

Zakaj ravno drevesa?

Če že kdaj, se je ravno v zadnjih letih izkazalo, kako zelo trpijo pljuča naše ljube Zemlje. Požari, deforstacija, izsuševanje tal… vse to se s katastrofalno hitrostjo odvija na globalni ravni. V Sloveniji imamo 58% gozdnih površin. Gozd pa je najbolj dovršen naravni sistem, imamo neverjetno kritje pred vetrno in vodno erozijo, okolje polno biodiverzitete, hranilnik biomase in naravni rezervoar vodnih zalog.

Organizacija Eden Reforestation Project si želi takšno okolje ustvariti na najbolj prizadetih območjih. Njihov pristop do reforestacije in ekološke obnove je holističen. Drevesa sadijo lokalni prebivalci in za sajenje uporabljajo avtohtone vrste drevs. Vasi in vaščani so močno motivirani za ohranitev in zaščito novih gozdov, od tega pa imajo tudi reden prihodek s katerim lahko skrbijo za svoje družine. Ko poteka reforestacija, se začno razvijati novi zdravi gozdovi in negativne posledice deforestacije izginjajo.

 

CO2 nevtralna dostava paketov

Ogljikov dioksid (CO2) je eden od toplogrednih plinov, ki se kopičijo v naši atmosferi in povzročajo globalno segrevanje. 20% CO2 nastane pri prevozu blaga. Ker je DPD dostavno podjetje, kar 90% naših emisij proizvajajo tovorna vozila. Zato so si postavili cilj, v katerem je vsak njihov paket CO2 nevtralen za vse stranke.

Skozi vse leto, DPDgroup namreč meri količino ogljikovega dioksida, ki ga dostavna vozila spuščajo v zrak ob dostavi paketov.

Količino CO2 zmanjšujejo za vsak paket z uporabo alternativnih vozil, optimizacijo poti in povečanjem odstotka dostave od prvega poskusa s pomočjo inovativnih rešitev, kot so Predict and Pickup.

Emisije, ki so jih spustili v okolje, se nadomestijo s financiranjem ekoloških projektov. V sodelovanju z vodečim na trgu ogljika – s podjetjem EcoActom, podpirajo šest okoljskih projektov v Evropi, Turčiji in Indiji, s poudarkom na obnovljivi energiji in pretvorbi energije. Rezultat je popolna kompenzacija CO2, ki se sprošča v zrak našega planeta. Tako so vsi paketi, ki jih dostavi DPD CO2 nevtralni in ne vplivajo negativno na okolje.

 

Naslovna fotografija: Akil Mazumder