Blog, Podcast, Prehrana

Izsledki o ekološkem odtisu pasje/mačje hrane

Epizoda 4: Izsledki o ekološkem odtisu pasje/mačje hrane

 

POSLUŠAJ NA: ANCHOR | APPLE PODCASTS | CASTBOX | GOOGLE PODCAST | SPOTIFY

 

V tokratni epizodi, ki je sledila dolgemu (korona/postkorona?) premoru, sem govorila o študiji The Ecological Paw Print (EPP) of Pet Food (Bingtao Su, Pim Martens), ki je izšla nedavno in sem jo resnično želela deliti z vami, saj nam razkrije nekaj oprijemljivih informacij o prehrani naših živali, ter pomaga tudi pri oblikovanju bolj ekoloških rešitev v prihodnosti.

V epizodi sem res na kratko preletela vsebino študije, ki preučuje in primerja ekološki odtis in emisije toplogrednih plinov 5 različnih blagovnih znamk pasje hrane. Na kratko smo pokomentirali tudi izsledke ter se osredotočili na možne rešitve.

Našteli smo različne načine, s pomočjo katerih lahko zmanjšamo ekološki odtis naših živali. In sicer smo omenili:

  • 4 načine, ki se jih lahko poslužujejo proizvajalci pasje/mačje hrane za zmanjšanje ekološkega odtisa in emisij toplogrednih plinov,
  • 4 načine, ki nam kot potrošnikom pomagajo zmanjšati ekološki vpliv prehrane naših živali
  • ter tudi 4 dodatne ideje za zmanjšanje ekološkega odtisa hišnih ljubljenčkov v prihodnosti, ki jih omenjajo pisci študije.

 

V epizodi omenjam znamko Yora, ki se je izkazala z najnižjim EPP in emisijami toplogrednih plinov. Če te zanima več informacij o hrani z beljakovinami žuželk in zakaj so prav žuželke lahko odgovor na mnoge krize, ki se nam obetajo na globalni ravni, te vabim k branju članka Žuželke v prehrani psov – tabu ali prihodnost? ter Presenetljiva povezava med prehrano naših ljubljenčkov in okoljem.

Yora je trenutno tudi izpostavljena znamka v naši trgovini in je na voljo še posebej ugodno. Prebrskaj med Yora izdelki in poišči najbolj primernega za tvojega kosmatinca.

V kolikor te zanima več o študiji, ki jo omenjam, mi piši na info@eko-brlog.com.

 

Lepo te vabim k poslušanju.

Če se ti zdi naš Podcast uporaben in zanimiv, te vabim da se naročiš na naš kanal. Sicer pa lahko pogovore spremljaš tudi na Eko Brlog  YouTube kanalu.

Anja Završnik, dr.vet.med in Adam (oba Eko Brlog)

Če imaš kakšno željo/predlog/ vprašanje, nam pošlji e-mail na info@eko-brlog.com.

Pa tudi sicer bom vesela kakšne povratne informacije. 🙂

 

Veseli bomo tvoje družbe v naših e-novičkah, kjer delimo samo najbolj uporabne in zanimive članke na temo zdravja in oskrbe malih živali. V  zahvalo ti ob vpisu podarjamo bon za 10% popust pri prvem nakupu ter brezplačno e-knjižici s 5 nasveti za bolj zdrave pse in mačke.

 

Vabim te tudi v našo družbo na Facebooku in Instagramu!

 

Se slišimo prihodnjič, do takrat pa ti želim en čudovit teden!

 

Anja

Podobni prispevki