Blog, Naredi sam

Doma narejene mačje igračke iz kartona

Naše mucke potrebujejo igro in lov, saj je to esencialen del njihovega življenja, izvora in to jih dela – mačke. V pogovoru s Pšenico Kovačič (ISFMAdvCertFB) iz mačje svetovalnice Minami Kat, z naslovom Nasveti za zaposlitev mačk v domačem okolju, sva spregovorili tudi o primerni igri, igračah in o doma narejenih predmetih za zaposlitev mačk.

Pšenica pravi, da morajo biti igračke vsekakor varne (tudi v primeru zaužitja), dobro pa je, da njihovo življenje obogatimo tudi s predmeti iz narave (peresa, storži, listje,…), ki zadovoljijo tudi njihove čutne potrebe (sluh, vonj, okus).

 

Sama sem prepričana, da so mačke kar se tiče igračk precej nezahtevne. V naši ponudbi jih sicer najdete nekaj različnih mačjih igračk, in vse so ekološke, večina jih je polnjena z mačjo meto, ali pa so popolnoma enostavne (kot je na primer žogica iz volnenega filca).

 

Za vas pa smo pripravili tudi nekaj idej za domačo izdelavo mačjih igračk. Potrebovali boste le debelejši karton (lahko ga nadomestite tudi s kakšnim drugim odpadnim (a zdravju neškodljivim!) materialom, ter vrvico (ali pa odrezan trak kakšne odslužene majice). Ter škarje, seveda!

Doma narejene igračke za muce. Avtorica grafike: Nina Mlakar

 

Naše predloge lahko natisneš in jih uporabiš za šablono. Ali pa uporabiš svojo domišljijo in oblike poljubno spremeniš.

Na Facebooku trenutno poteka tudi nagradna igra, v kateri lahko osvojiš 3-delni tečaj trikcev pri Minami Kat ter paket izdelkov za muce iz Eko Brloga. Vse kar moraš narediti je, da na enega izmed načinov, ki jih je v zgornjem pogovoru predlagala Pšenica, zaposliš svojo muco, jo fotografiraš/posnameš in objaviš tukaj.

 

Tečaj trikcev Minami Kat

 

Za več uporabnih informacij in aktualnega dogajanja v Eko Brlogu, se ne pozabi prijaviti na naše e-novičke! Ob vpisu prejmeš kodo za 10% popust na celoten nakup ter brezplačno e-knižico z napotki za zdrave mucke.

Podobni prispevki