Blog, Okolje

Resnica o vrečkah za iztrebke

Trenutno so na voljo 3 različne izbire

Trenutno obstajajo 3 tipi materialov iz katerih so lahko narejene vrečke za iztrebke; plastika, oxo-biorazgradljive možnosti ter kompostno biorazgradljive možnosti.

Plastika se razkraja na tisoče let in deluje uničevalno na naše okolje. Trenutno na tržišču ni materiala, ki bi se razgradil hitreje in brez sledu, a relativno okolju prijaznejše možnosti pomagajo pri spopadanju s problematiko zavržene plastike. Te opcije delujejo najbolj učinkovito, kadar se držimo navodil za odgovorno odstranjevanje vrečk. Čas v katerem se vrečka razgradi močno variira in je odvisen od okoljskih dejavnikov kot so izpostavljenost kisiku, pH, temperatura, idr.

BecoPets ponuja 2 vrsti vrečk za iztrebke. Kompostno razgradljivo možnost iz koruznega škroba, ter oxo-biorazgradljivo možnost. Vse naše vrečke so naprodaj v embalaži iz recikliranega kartona ter imajo tudi jedro (tulec) iz recikliranega kartona.

Razgradljive vrečke za iztrebke

Razgradljive vrečke za iztrebke

LINIJA VREČK ZA IZTREBKE ZA DOMAČE KOMPOSTIRANJE

Ker so te vrečke za iztrebke narejene iz plastike na osnovi koruznega škroba, so pridobile certifikat OK Compost TUV Austria Home S0239. Imajo tudi certifikata ASTM D6400 in EN13432. To pomeni, da se v obratu za industrijsko kompostiranje dokazano razgradijo v roku 90 dni.

Certifikat Compost Home

OK Compost TUV Austria Home S0239

Najbolje je vrečke zavreči na domačem kompostu, ki ni namenjen za vrtnine. Če to ni mogoče se bodo namreč na smetišču razkrajale dlje časa.

Ker so narejene iz obnovljivega rastlinskega materiala, so trenutno najbolj ekološka možnost. So pa obenem precej dražje od ostalih razgradljivih možnosti.

Kompostno razgradljive vrečke za iztrebke

Kompostno razgradljive vrečke za iztrebke

OXO-BIORAZGRADLJIVA LINIJA VREČK ZA IZTREBKE

Te temnejše vrečke Beco Bags so narejen iz PE plastike, z dodatkom imenovanim D2W. Z dodajanjem D2W vrečkam, omogočamo, da se vrečke razgradijo mnogo hitreje kot navadna plastična vrečka. Vrečke razpadejo na delce, ki se nato na atomskem nivoju razgradijo v CO2 in vodo. Ta proces sicer traja dlje kot 90 dni, a se bodo (sicer odvisno od okoljskih razmer) razgradile mnogo hitreje kot navadna plastika. Z dostopom do kisika in organske snovi proces poteka približno 3 leta. Poleg tega pa vrečke v času razgradnje tudi niso toksične za okolje.

Vedno priporočamo uporabo kompostne opcije, a trenutno 95% pasjih skrbnikov še vedno meni, da je ta možnost predraga. Zato v teh primerih strankam svetujemo, da je kljub vsemu bolje uporabljati cenovno ugodnejšo razgradljivo opcijo, kot pa navadno plastiko.

Okolju prijaznejše vrečke za iztrebke

Okolju prijaznejše vrečke za iztrebke

Čas je, da se začnemo zavedati svoje odgovornosti za čistejše in bolj zdravo okolje.

V nasprotju z navadno plastiko, ki se razgrajuje več kot 1000 let, se vrečke v naši ponudbi razgrajujejo od 3 mesecev (kompostno razgradljive) do približno 3 let (oxo-biorazgradljive).
Potrošniki tako ob nakupu okolju prijaznejših možnosti kot so Beco Bags sprejmejo modro odločitev tako za okolje, kakor tudi za našo prihodnost.

Podobni prispevki