Blog, Dobra dela

Dobrodelni pasji metuljčki

KAKO SE JE VSE SKUPAJ ZAČELO?

METULJČEK: SIMBOL SKRBI ZA ZAPUŠČENE ŽIVALI IN DOBRODELNOSTI

Ko se nekaj začne iz srca in z veseljem, potem ne vodi drugam kot v uspeh! Katka, ustanoviteljica projekta Funky Dog, ljubi živali! Uživa v ustvarjanju in rada je dobrodelna.

A najpomembneje, Katka meni, da psom metuljčki izredno pašejo! So modni in elegantni, obenem pa tako zelo luštni. Z izdelkovanjem je začela sama. Doma, z rokami.

Velik delež vrednosti izdelka, od 10% pa do 30%, se donira zavetiščem za živali in organizacijam, ki pomagajo živalim v stiski. Vsak, ki nosi FUNKY DOG izdelke, svetu pokaže, da mu ni vseeno za živalske prijatelje ki potrebujejo pomoč.

Kako pa se je vse skupaj začelo? Ideja o metuljčku za pse se je začela v letu 2011, ko je Katka na ulici zagledala psa z rdečim karirastim metuljčkom na ovratnici. ‘Takoj sem si predstavljala, kako bi metuljček izgledal na Kadl (moj kuža),’ pove Katka. Katka je iskala podobne metuljčke karr nekaj let, a ni našla primernega. V tistem času, metuljčki niso bili popularni niti pri psih, niti pri moških. Nato je našla sponko za lase z metuljčkom in jo pripela na ovratnico. ‘Metuljček je pritegnil pozornost, kadar sva bila na sprehodu in očitno je bil vsem všeč. Vsi so bili ideji naklonjeni in to me je veselilo. To je bil navdih in mislila sem si: Zakaj ne bi sama delala metuljčkov? Ljudje bi bili navdušeni in zagotovo bi kupili metuljčka za svojega kužka!’

No, tako je sama začela z ročno izdelavo. Že na začetku je Katka vedela, da želi z izkupičkom od prodaje pomagati živalim. Danes so pod blagovno znamko FUNKY DOG na voljo različni zanimivi, ekološki in kreativni izdelki za pse in mačke. Od začetka delovanja je bilo v dobrodelne namene doniranih že preko 30000€. Maskota znamke je Katkin ljubljeni Kadlo (Mr. Cuddles) – nenavaden kuža z močno osebnostjo, mešanec med jazbečarjem in beaglom. V izdelavo izdelkov so vključene tudi mamice na materinskem dopustu z majhnimi otroki, ter varovane delavnice, kjer ustvarjajo ljudje s posebnimi potrebami. Na tak način FUNKY DOG pomaga tudi ljudem.

Na svetu je ogromno čudovitih projektov, organizacij, zavedišč in posameznikov, ki se trudijo polepšati življenje živalim v stiski. FUNKY DOG s hvaležnostjo pomaga mnogim od njih.

Preverjenim organizacijam v državah, kjer se izdelki prodajajo, se redno nakazujejo donirani zneski in se nudi fizična pomoč.

Trenutno znašajo donirani zneski v državah – do leta 2019.

ČEŠKA REPUBLIKA – do 782 326 Kč (31 093 €)

SLOVAŠKA – do 9200 €

NEMČIJA – do 253 €

ITALIJA – do 3268 €

AVSTRIJA – do 420 €

SLOVENIJA – do 617€

Veseli nas, da je tudi Eko Brlog postal del FUNKY DOG zgodbe. Tako bomo lahko v Sloveniji, s pomočjo prodaje FUNKY DOG ‘funky’ izdelkov za kosmatince pomagali živalim v stiski.

Odločili smo se, da bomo v proces izbora vključili vas, dragi obiskovalci. Vsi, ki nam sledijo na Instagramu in/ali Facebooku, bodo imeli možnost oddati glas za svojo najljubšo organizacijo, društvo ali zavetišče.

O doniranih zneskih in organizacijah vas bomo sproti obveščali na našem blogu, na socialnih medijih in v e-novicah.

Vabljeni k ‘dobrodelnemu’ nakupu. Funky Dog izdelke najdete tukaj.

 

Prejemniki donacij v preteklih letih:

2019 – SVSP: 131,55€

2020 – Zavetišče Mačja hiša: 300€

2021 – Društvo za zaščito konj: 185,25€

2022 – Zavod Muri: 165€

2023 – ? (še iščemo prejemnika) 225€

 

 

Podobni prispevki