Blog, Naredi sam

Projekt: mačje stranišče iz stare omarice

Najbrž se prav vsako gospodinjstvo, v katrem živi mačka, kdaj ukvarja s postavitvijo mačjega stranišča. Mačja stranišča navadno niso prav lepa in ne pašejo nikamor. Pa vsa ta plastika… Na spletu se najde ogromno inspiracij za predelavo pohištva v mačje stranišče, zato smo se tega seveda pred časom lotili tudi v našem Brlogu.

Lola je navajena na pokrito stranišče, predvsem pa takšno stranišče uporabljamo zato, da naš kuža Adam (in naša ‘človeška’ otroka) pretirano ne vtika svojega smrčka vanj. Naključna pridobitev stare nočne omarice je tako postala izziv za izdelavo posebnega ‘mačjega’ kosa pohištva, ki lepo paše v kopalnico. Takšne predelave se zlahka lotite tudi sami, saj ne zahteva veliko ročnih spretnosti, le kanček domišljije.

Izberite kos pohištva, ki ga želite preurediti. Seveda je jasno, da bo s starejšimi in dotrajanimi kosi nekoliko več dela… A če se malo potrudimo, lahko tudi odsluženim predmetom vdahnemo novo življenje in namen. Če se radi držite misli: ‘Reduce-Reuse-Recycle’, bo takšen projekt kot nalašč za vas.

Stara omarica, potrebna prenove.

 

Izbrani kos pohištva je potrebno seveda predelati. Količina dela, ki ga je potrebno vložiti je odvisna od stanja v katerem je kos, ki ga želite spremeniti v stranišče. Našo omarico je bilo potrebno prebrusiti in pobarvati, z vbodno žago pa smo izrezali tudi okroglo odprtino, ki služi kot vstop v stranišče. S predelavo se lahko igrate in pri tem izrazite svojo kreativnost. Naša omarica je tako dobila dekorativno mačjo nalepko ter črne ročaje, vrh pa smo prekrili z ostanki dekorativne travnate preproge, ki služi kot površina za mačji počitek.

V omarico smo namestili posodo s posipom, v njej pa lahko shranite tudi lopatko za stranišče in vse kar spada zraven.

Rada bi poudarila, da pa mora biti omarica primerna za vašo mačko in njene specifične potrebe. Stranišče mora biti dovolj veliko in ji nuditi dovolj udobja pri opravljanju potreb.

Stranišče mora biti na prvem mestu prijazno do mačke.

Naša Lola je s straniščem zadovoljna, mi pa seveda tudi. Kaj pa tebi, je všeč ideja? 😉

P.S. Prisrčna muca, ki krasi vrata našega mačjega stranišča je nalepka Durido.

Spletna stran Eko Brlog in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski ali zdravstveni nasvet.