Blog, Pogovori

Laura Redstone – ustvarjalka naravne kozmetike za pse (For All DogKind)

Laura Redstone je po letih dela v industriji za male živali, s svojima sestrama ustvarila lastno linijo naravnih izdelkov za nego psov For All Dogkind. Gre za majhno angleško podjetje, ki ima visoke standarde in velik čut za etiko in okoljsko odgovornost. Njihov moto: ‘Let dogs be dogs’, je gonilo pri snovanju naravne kozmetike za pse, ki je nežna tudi takrat, ko jo zaradi blatnih tačk in umazanih kožuščkov po sprehodih v naravi uporabljamo skoraj vsakodnevno. Laura je tudi sicer izjemno topla in prijetna sogovornica in z njo ter njeno mlado ekipo z veseljem sodelujemo že vrsto let. Za nas je odgovorila na nekaj vprašanj o njenem življenju in delu.

Laura, ali nam lahko poveš nekaj malega o sebi?

Sem strastna ljubiteljica živali in že vrsto let delam v industriji za hišne ljubljenčke. Ponosna sem, da sem sedaj del nečesa, ki bo spremenilo življenja mnogih psov na bolje.

Kdo so osebe za znamko For All Dogkind in kako je projekt zaživel?

V podjetju je glavna naša schnoodlica Bettie (schnoodle – križanec med šnavcerjem in kodrom op.). Njen uraden naziv je CEO (Canine Executive Officer) in je naša pasja direktorica. Bettie je navdih za vse naše izdelke in je seveda v ospredju tudi pri vseh naših odločitvah. Zgodba o For All Dogkind (FADK) se je začela leta 2015, ko smo se z mojima sestrama odločile, da želimo združiti našo skupno strast (ljubezen do živali) s kreativnostjo, ter ustvariti linijo naravnih izdelkov, ki bi jih z veseljem uporabljale tudi na lastnih živalih.

Direktorica Bettie

Katere vrednote zastopa FADK?

Proizvajamo izdelke, ki so luksuzno prijazni do psov in do ljudi. Verjamemo, da si prav vsak pes zasluži najbolje naravne izdelke.

Zakaj je FADK nekaj posebnega? Kaj vas loči od ostalih izdelkov na tržišču?

Leta in leta smo iskale cenovno ugodne izdelke, ki bi jih z veseljem in brez zadržkov uporabljale pri negi naših psov (po potrebi tudi vsak dan). A žal nismo zasledile nič primernega. Zato smo se odločile ustvariti svoje izdelke, ki bi dosegali te standarde. Nudimo popolno transparentnost pri sestavi izdelkov, ter s tem zagotavljamo skrbnikom živali, da lahko brez pomislekov uporabljajo varne izdelke brez kakršnihkoli (tudi skritih) kemikalij. Naši šamponi se lahko redčijo z vodo v razmerju 32-1, zaradi česar trajajo zelo dolgo in so tudi cenovno ugodnejši. Prav vsi vsebujejo tudi naravni repelent, ki odganja nadležne bolhe na naraven način. V prvem letu delovanja pa smo na obrtnem sejmu v Angliji prejeli tudi nagrado za najboljši nov izdelek za nego leta 2016!

Laura s sestrama in Bettie ter nagrado za najboljši nov izdelek za nego leta 2016.

Komu so namenjeni vaši izdelki – jih lahko uporablja prav vsak skrbnik živali, ali so namenjeni ožji skupini uporabnikov?

Naši izdelki so bili zasnovani z mislijo na vsako pasmo in vsakega pasjega skrbnika. Želimo si, da so ljudje ponosni in zadovoljni, da uporabljajo izdelke, ki so prijazni do njihovih živali. Prav tako priporočamo, da izdelke preizkusijo na lastnem lasišču, saj so izdelki primerni tudi za človeško rabo!

Vaši šamponi so 97% naravni in ne vsebujejo nobenih kemikalij, vključno s sulfati, parabeni in petrokemikalijami. Zakaj je to pomembno?

Stojimo za tem, kar je najboljše za naše živali in to vključuje ne nanašanje kemikalij na njiho kožo in dlako. Verjamemo, da morajo ‘psi biti psi’. In, če to pomeni da moj kuža uživa v blatnih kopelih na sprehodu, mu to tudi pustim. Doma ga pač čaka kopanje. Naši izdelki se lahko uporabljajo tako pogosto, kolikor je potrebno, da se iz dlake in kože odstrani nezaželjena umazanija in vonj – brez da bi povzročali škodo pasji dlaki ali koži.

Izdelki so torej 97% naravni. Kaj pa ostali 3%?

3% predstavljajo konzervansi, ki so potrebni za obstojnost naših izdelkov. Vsak šampon, ki vsebuje vodo (in to pomeni, prav vsak šampon!), mora vsebovati konzervanse, sicer bi se pokvaril v roku nekaj tednov.

Kot konzervans se lahko v kozmetičnih izdelkih zakonito uporabljajo le tiste snovi, ki so bile odobrene s strani EU strokovni odbor za varstvo potrošnikov (SCCS). Ti pa so vsi sintetičnega izvora. Konzervansa, ki ju uporabljamo mi sta natrijev benzoat ter kalijev sorbat. Ti spojini sta v naravi prisotni v različnem sadju in jagodičevju, komercialno uporabljene snovi pa so sintetično proizvedene. Lahko pa se jih opisuje kot identične naravnim.

Ker smo želeli popolno transparentnost in odkritost pri deklariranju naših izdelkov, torej raje navajamo da so naši izdelki 97% naravni, kot pa da bi trdili da so popolnoma naravni. To žal ni mogoče doseči.

Kakšna esencialna olja in ekstrakte uporabljate v vaših izdelkih?

Uporabljamo le 100% čista esencialna olja. Vsako olje je bilo skrbno izbrano, glede na posebne lastnosti, ki smo jih želeli izpostaviti pri vsakem izdelku.

  • Super blažilni šampon (za srbečo kožo in dlako) vsebuje olje sivke in pačulija, ki nežno čistita, blažita in vlažita suho prhljajasto kožo.
  • Šampon za globinsko čiščenje (za umazano kožo in dlako) vsebuje olje rožmarina in evkaliptusa, ki zakrijeta neprijetne vonjave.
  • 2-v-1 vsakdanji šampon in balzam (za povprečno kožo in dlako) vsebuje olje grenivke in mandarine, ki čistita in vlažita.
  • Enostavno pomirjujoči šampon (za občutljivo kožo in dlako) vsebujejo aloe vero in svetlinovo olje, ki nežno čistita in vlažita občutljivo kožo.

Laurina znamka For All DogKind

Sestavine FADK izdelkov so etičnega izvora. Zakaj je to pomembno?

Preprosto zaradi tega, ker menimo da je pomembno proizvajati kakovostne in naravne izdelke, ki nimajo vpliva na naš planet.

Linija izdelkov je skromna, saj vsebuje le 4 različice šamponov. Zakaj?

Naša linija izdelkov zadovolji potrebe psov vseh pasem in starosti v naboru 4 izdelkov. To olajša izbiro skrbniku psa, saj zlahka izbere primeren izdelek. Odločanje poteka tako: ima vaš kuža srbečico/je umazan/je občutljiv? Če ne paše v nobeno od naštetih kategorij, uporabite vsakdanji šampon. Morda pa bo vaš kuža potreboval kar vse 4!

Vašim izdelkom zaupajo tudi veterinarji, pri svojem delu pa jih uporabljajo tudi profesionalci. Kakšni so najpogostejši odzivi po uporabi vaših izdelkov?

S strani naših strank, dobivamo redne povratne informacije. Najpogostejši odziv je, da so skrbniki psov navdušeni nad čudovitim čistim videzom po uporabi naših izdelkov, obenem pa je dlaka sijoča in prijetno dišeča.

Več o znamko For All Dogkind najdete na njihovi spletni strani, na njihovi Facebook strani ali pa preprosto pobrskate po naši spletni trgovini. Te čudovite naravne izdelke za pse najdete tukaj.

Podobni prispevki