Blog, Zdravje

Kaj je bioresonanca in kako lahko pomaga naši živali?

Bioresonanca je vrsta terapije, ki se uporablja v holistični ali komplementarni medicini. Temelji na ideji, da nezdrave celice ali organi oddajajo spremenjene elektromagnetne valove zaradi poškodbe DNK. Uporablja stroj za merjenje frekvence valovnih dolžin energije, ki prihajajo iz telesa, ter tako pomaga pri diagnosticiranju bolezni.

Odkrivanje teh valov je mogoče uporabiti za diagnosticiranje bolezni, medtem ko njihova sprememba nazaj na njim normalno oz. fiziološko frekvenco pomaga pozdraviti bolezen.

Za uporabo bioresonance se elektrode namestijo na telo in se priklopijo na stroj, ki “bere” valovne dolžine energije, ki prihajajo iz telesa. Nato lahko stroj manipulira s temi energijskimi frekvencami, da omogoči telesnim celicam, da vibrirajo na njihovi “naravni frekvenci”, ki domnevno zdravi stanje.

Namen terapij je, da telesu povrnemo njegovo lastno samozdravilno funkcijo. Sprememba informacij nihanj v telesu posledično vpliva na biokemične reakcije v presnovi.

 

KAKO LAHKO BIORESONANCA POMAGA MOJI ŽIVALI?

Kot podporna terapija je primerna za vse vrste zdravstvenih težav, saj oslabi dejavnike, ki ovirajo samozdravilne moči organizma. Najpogosteje pa se uporablja pri sledečih skupinah težav:

 • alergijah vseh vrst,
 • oslabljenem  imunskem sistemu,
 • obremenitvah z glivicami, virusi, bakterijami,
 • obremenitvah z elektrosmogom, sevanji,
 • boleznih prebavnega in urinarnega trakta,
 • bolečinah v sklepih in hrbtenici,
 • poškodbah (opekline, zvini, zlomi),
 • kronični utrujenosti, depresiji, stresu,
 • prekomerni telesni teži,
 • hormonskih težavah,
 • podpornih terapijah tumorjev,
 • pred in po kirurških posegih,
 • pred in po cepljenju.

Naprava za bioresonanco. (foto: Eko Vet)

KAKO POTEKA TERAPIJA?

Pred srečanjem odgovorite na kratek vprašalnik o vaši živali. Tako lahko že pred terapijo spoznam zdravstvene težave zaradi katerih ste me kontaktirali in seveda vašo žival, ter vam tako prihranim nekaj časa, ter se obenem tudi lažje pripravim na terapijo.

​Najprej se temeljito pogovorimo o težavah vaše živali. Ob prvem srečanju opravim tudi vsa potrebna testiranja, s katerimi ugotovimo s čim je žival obremenjena in raziskujemo možne vzroke za njeno zdravstveno stanje. S posebnim, nebolečim testnim postopkom odkrivamo različne intolerance, alergije, šibkost posameznih organov, negativne vplive toksičnih substanc na živalsko telo itd. S pomočjo bioresonance ugotovimo trenutno stanje organizma. Nato izdelam načrt terapije.

 

KAKO ŽIVAL DOŽIVLJA TERAPIJO?

Žival se udobno namesti na terapevtski postelji (ali blazini) poleg bioresonančnega aparata BICOM. Na telo se namestijo dovodni in odvodni aplikatorji, povezani z aparatom BICOM.

V terapevtskih vodnikih ni električnega toka, terapija pa je popolnoma neboleča.

Ljudje lahko občutimo rahlo mravljinčenje, a tu gre samo za informacijo o nihanju našega telesa ali neke substance, ki jo naprava ojača, oslabi, invertira ali kakorkoli drugače spremeni. Živali načeloma terapijo zelo dobro (in mirno) prenašajo.

Aplikatorji imajo nalogo, da nihanja telesa iz določenih tkiv ali organov sprejmejo in jih preko kabla privedejo v aparat ali pa spremenjena terapevtska nihanja iz aparata vračajo določenim telesnim tkivom in organom.

Živali se med terapijo sprostijo. (foto: Eko Vet)

KAKO DOLGO TRAJA TERAPIJA?

Sama terapija traja navadno okoli 20 min, celoten obisk pa do eno uro.

Cilj terapije je zmanjšati vzroke bolezni in spodbuditi komunikacijo med celicami v telesu. Število potrebnih terapij je zato odvisno o števila obremenilnih faktorjev.

Po navadi vključuje nekaj terapij v razmiku 1 do 3 tedne, prilagojen jedilnik, prehranske dodatke in zadostno gibanje. Uvedemo tudi potrebne spremembe v domačem okolju.

ALI IMA BIORESONANČNA TERAPIJA LAHKO NEGATIVNE STRANSKE UČINKE?

Nekatere živali so po terapiji bolj utrujene, spet druge pa imajo več energije kot običajno.

Pri nekaterih živalih že med terapijo popustijo akutni simptomi, pri drugih pa pride do prehodnega poslabšanja simptomov. Takšna prva poslabšanja so znana tudi pri nekaterih oblikah naravnega zdravljenja, kot sta homeopatija in akupunktura, vendar je to odraz dobrega odziva na terapijo.

Zelo močne reakcije kažejo, da je bilo razstrupljanje telesa po terapiji zelo intenzivno in je potrebno nadaljnje terapije prilagoditi. Takšne reakcije najpogosteje opažamo pri zdravljencih s težavami s kožo in oslabljenim imunskim sistemom.

Stranskih učinkov, ki bi negativno vplivali na zdravje živali niso opazili.

 

ZA KATERE ŽIVALI JE PRIMERNO ZDRAVLJENJE Z BIORESONANCO?

Primerna je za vse živali, ne glede na starost in zdravstveno stanje. Odsvetovana je le na začetku brejosti, zato me v primeru brejosti o tem obvestite. Najpogosteje zdravim pse in mačke, sprejmem pa tudi manjše paciente.

 

ALI SEM LAHKO MED TERAPIJO OB ŽIVALI?

Skrbnik je lahko med celotno terapijo ob živali. Pri ženskah v prvih 3 mesecih nosečnosti pa svetujem, da se obisku z živaljo raje izognejo oz. med terapijo počakajo v drugem prostoru.

 

MOJA ŽIVAL JEMLJE ZDRAVILA – SE LAHKO OBENEM ZDRAVI Z BIORESONANCO?

Bioresonančna terapija se lahko izvaja ob sočasnem zdravljenju z zdravili.

 

Če bi želeli svojemu kosmatincu ponuditi terapijo s pomočjo bioresonance, se lahko obrnete name preko e-maila ali telefona in se bomo dogovorili za obisk.

 

KONTAKT

 • Anja Završnik, dr.vet.med.
 • info@eko-brlog.com
 • 070/263-344

Spletna stran Eko Brlog in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski ali zdravstveni nasvet.