Praznično obdarovanje po naše

Praznično obdarovanje po naše

Spet se bliža tisti čas v letu, ko nas razveseljuje druženje s prijatelji in najdražjimi, srce nam pogreje soj luči in okrašenih mest, nasmeh na obraz pa privabijo praznični dnevi polni različnih doživetij. Žal pa ga je v zadnjem času preplavilo mrzlično nakupovanje in izbiranje daril, ter brezglavo zapravljanje za nepotrebne okraske in kramo, ki je je polno na vsakem koraku.

K sreči je našim kosmatincem za darila popolnoma vseeno. Prosti čas, igra in nežnost, ki jim ga boste namenili med prazniki jim polepšajo mesec in zagotovo še v sanjah tekajo za snežinkami in kradejo piškote z mize. Kljub vsemu, pa nas ljubitelje živali veseli obdarovanje naših kosmatih družinskih članov. Saj jih imamo neskončno radi in jim želimo le najboljše. Tudi v našem gospodinjstvu je tako – že od nekdaj se med darili skriva kaj tudi za naše repate in kosmate.

Če bi želeli tudi sami obdariti vam še posebej ljubega psa ali muco, jih lahko pocartljate s kakšnim finim ekološkim darilom. Za vas smo pripravili nekaj idej, ki vam bodo morda olajšale izbiro med poplavo informacij.

1. Žogica iz volnenega filca, 2. Eko biorazgradljiva posodica za muce, 3. Mačja meta v razpršilu, 4. Božična večerja za muce, 5. Božična miška Millie z mačjo meto

 

Pri obdarovanju se radi držimo načela: manj, a kakovostno.

Zato vam svetujemo, da izbirate preudarno in z mislijo na jutrijšnji dan. Darila pa lahko tudi izdelate sami. Zimski večeri so idealni za peko piškotov – tudi pasjih in mačjih. Če potrebujete navdih, boste nekaj receptov našli tudi med našimi zapisi. Če vam gredo ročna dela dobro od rok lahko tudi sami sešijete kakšno igračko, ta bo čisto unikatna.

Lahko pa tudi pobrskate po omarah in naberete  stare igrače, ovratnice, posode in odeje ter jih podarite lokalnemu zavetišču ali društvu za zaščito živali. V tem času bodo zagotovo veseli vsake pomoči. Ali pa denar za darila privarčujete in ga raje podarite kakšnemu društvu, ki si ga po vašem mnenju zasluži.

Vsekakor pa se v prihajajočih dela prostih dneh (in letos jih bo kar precej) posvetite svojim domačim in kosmatincem. Čas je vendarle najlepše in najbolj dragoceno darilo.

 

Prelepe in srčne praznike vam želimo,

Eko Brlog

 

Kategorije: Blog

Povezani prispevki