Ostani doma in se pridruži našim Facebook Live dogodkom

Ostani doma in se pridruži našim Facebook Live dogodkom

Povezali smo se s srčnimi ljubiteljicami in ljubitelji živali, ki bodo v prihajajočih dneh (in tednih) z nami velikodušno delili svoje znanje in izkušnje za čimboljšo oskrbo ljubljenčkov in čimbolj kakovostno sobivanje z njimi med samoizolacijo.

Facebook Live dogodki se bodo odvijali 3x tedensko v večernih urah. Prijazno te vabimo k sledenju in seveda k sodelovanju, saj lahko na dogodku v živo postavite vprašanja našim gostom in gostjam.🙂

Posnetki pa bodo tudi kasneje objavljeni na spletu in bodo dostopni za ogled, v primeru da nimate Facebooka.

V spodnjih vrstcah bo objavljen (in redno posodobljen) seznam dogodkov s povezavami na posamezen dogodek. V kolikor imate že zdaj kakšna vprašanja ali težave, jih lahko kar zapišete v razpravo na strani dogodka in jih naslovimo med pogovorom. 😉

Povežimo se, izmenjajmo znanja in izkušnje in predvsem #ostanimodoma 💪

Urnik Facebook Live dogodkov

ponedeljek, 23.3. ob 18ih – Nasveti za zaposlitev mačk v domačem okolju s Pšenico Kovačič

S Pšenico iz mačje svetovalnice MinamiKat, bova govorili o tem, kako lahko v domačem okolju zaposlimo svoje mačke in mačkone in jim popestrimo življenje.

sreda, 25.3. ob 18ih – Triki in nasveti za domačo peko pasjih piškotov s Katjo Tul

S Katjo, lastnico pasje pekarne Tačka bova govorili o tem, kako se lahko v času samoizolacije lotimo peke pasjih priboljškov kar doma. Z nami bo delila nekaj nasvetov in trikov.

petek, 27.3. ob 18ih – Obogatitev prehrane psov in mačk med izolacijo z Dašo Korže

Z Dašo, ki se v svojem podjetju FeeDKo ukvarja s strokovnim svetovanjem o prehrani psov in mačk, bova spregovorili o tem, kako lahko v dneh izolacije popestrimo prehrano naših hišnih ljubljenčkov.

Pogovor si lahko ogledaš tukaj.

 

ponedeljek, 30.3. ob 18ih – O mentalni stimulaciji psov doma z Adriano Petrovič

Z Adriano, ki pod blagovno znamko Bostie Creations ustvarja lesene interaktivne pasje igrače (in še marsikaj lepega), bova govorili o pomembnosti miselnih iger in mentalne stimulacije za pse, pa tudi o tem, kako lahko naše kosmatince mentalno stimuliramo v stanovanju.

sreda, 1.4. ob 18ih – Domača telovadba zate in za tvojega psa z Urško Škrap in Davidom Zadravcem

Urška Škrap (Srči Smrči) in David Zadravec (Telovadnica David) sta za nas pripravila prav poseben program domače telovadbe, v katero bo vključen tudi naš kuža! Z nami bosta delila domiselne ideje za vzdrževanje telesne pripravljenosti, gibljivosti in moči, ki bodo obenem tudi krepile našo povezanost s kosmatinci in jim popestrile dan.
V Facebook Live videu boste imeli Davidu postaviti tudi kakšno vprašanje v zvezi z lastnimi domačimi treningi in zdravo prehrano v času izolacije (pa tudi sicer).

Pogovor si lahko ogledaš tukaj.

Pa še povezava do treninga. 😉

petek, 3.4. ob 18ih – O psih in gibanju, napotki za doma z Jano Gams, dr.vet.med, CCRP

Z Jano Gams, dr.vet.med, CCRP, iz prvega centra za veterinarsko rehabilitacijo in hidroterapijo psov v Sloveniji Dogs4motion, bova govorili o gibalnem sistemu psa kot celoti.

Kaj vse prinese hoja na štirih tačkah, in kaj so tisti znaki, ki nam lahko povedo, da se nas kuža gibalno morda ne počuti najbolje?

Ker pa lastniki psov lahko ogromno že sami pripomoremo k dobremu telesnemu počutju naših kosmatincev, bo Jana podala tudi nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi jim lahko omogočimo, da bodo z nami kar se da dolgo kvalitetno in aktivno preživljali prosti čas.

Pogovor si lahko ogledaš tukaj.

 

sreda, 15.4. ob 18ih – O prehrani mačk z Dašo Korže (FeeDKo)

Z Dašo sva že v najinem prejšnjem pogovoru (Obogatitev prehrane psov in mačk med izolacijo z Dašo Korže) napovedali debato o izključno mačji prehrani.

Muce si res zaslužijo svojo kategorijo ko gre za njihovo zdravje in prehrano in prav o tem bova govorili v tokratnem pogovoru.

Posnetek si lahko ogledaš tukaj.

 

petek, 17.4. ob 18ih – Nerazumljene mačke: šum (mijav) v komunikaciji s Pšenico Kovačič (MinamiKat)

S Pšenico bova govorili o demitizaciji, objektivizaciji in antropomorfizaciji mačk oz. o napačnih razlagah mačjih vedenj.

Pokomentirali bomo tudi mačje vedenje, ki je predstavljeno v povezavi z nekaterimi artikli, reklamami, junaki, viralnimi videi in v memi.

Posnetek si lahko ogledaš tukaj.

 

sreda, 22.4. ob 18ih – O ekološki oskrbi živali ob svetovnem dnevu Zemlje

Ob svetovnem dnevu Zemlje sem pripravila prav posebno Live javljanje, v katerem bom govorila o svojem pogledu na ekološko oskrbo hišnih ljubljenčkov (predvsem psov in mačk).

Govorili bomo o tem, na kaj moramo biti pozorni, če želimo zmanjšati ogljični odtis naših živali in kako lahko z majhnimi spremembami poskrbimo za čistejše okolje. Obenem pa bodo naše živali zaradi tega bolj zdrave in srečne.

Za vse sodelujoče pa sem pripravila tudi presenečenje ob dnevu Zemlje.

Posnetek si lahko ogledaš tukaj.

 

petek, 24.4. ob 18ih – Psi terapevti – doma in na delu

Tokrat se bom pogovarjala z Valentino Horvat Kokalj, živaloljubko, kinologinjo, članico Zavoda PET,  ki se s šolanjem psov in s posredovanjem s pomočjo psa se ukvarja že 12 let. S svojim terapevtskim kužkom Fjordom obiskuje Dom starejših občanov Bežigrad, občasno tudi šole. Sicer pa  je tudi lastnica pasje šole Pes in pol ter trenutno sodeluje tudi pri pripravi nacionalnega standarda za terapevtske pse.

Govorili bova o tem, kakšen vpliv imajo živali na ljudi, predvsem se bova osredotočali na pozitiven oz. terapevtski učinek psov na skrbnike. Poleg tega pa se bova dotaknili tudi neprecenljivega dela terapevtskih psov ter njihove vloge v družbi.

Posnetek si lahko ogledaš tukaj.

 

Kategorije: Blog, Novice

Povezani prispevki