Novice

Lily’s Kitchen je po novem v rokah Purine

Za vse ljubitelje Lily’s Kitchen imam pomembno novico.

Prejšnji teden je namreč v najin nabiralnik priletelo sporočilo o ‘veseli novici’, da je Lily’s Kitchen dobila novega lastnika – in sicer Nestlé Purina PetCare. Kljub začetnemu upanju, da gre za prvoaprilsko šalo, se je novica žal izkazala za resnično.

Prodaja ni bila napovedana, niti znana (zanjo ni vedela niti večina zaposlenih pri Lily’s Kitchen), a zgodila se je in to dejstvo je neizogibno.

 

Pred nama je velika dilema

Midva sva nad novico vse prej kot navdušena in pred nama je bila (in še vedno je) velika moralna dilema. Po začetnem ramišljanju, ali naj s sodelovanjem z Lily’s Kitchen takoj prenehava (saj se nikakor ne strinjava z načinom poslovanja korporacij kot je Nestle), sva se oklevaje odločila, da bova v prihodnje še zagotavljala nemoteno dobavo izdelkov na naše tržišče.

Mar nama je namreč za vse vas, ki vam Lily’s Kitchen (iz teh ali onih razlogov) zagotavlja nujne prehrambene izdelke za vaše ljubljenčke in bi vas z umikom izdelkov iz prodaje močno vznemirila.

 

Zagotovila, da ostaja vse enako

Po mnogih e-mailih in sestankih sva dobila večkratna zagotovila, da sprememba lastništva v osnovi ne spremeni prav ničesar. Lily’s Kitchen ostaja neodvisna v svojem poslovanju in delovanju. Vodstvo in zaposleni ostajajo isti, prav tako proizvodnja, standardi, B-corp certifikat in vse kar zagotavlja da bo kakovost izdelkov ostala na trenutni visoki ravni. Novemu lastniku ni v interesu, da nivo kakovosti pade.

Tako bo ostalo do nadaljnega. V kolikor pa bo opazno, da je prišlo do spremembe v etiki podjetja, kvaliteti izdelkov ali kakršnih koli drugih pokazateljih padca ali odklona ko gre za kakovost znamke in/ali izdelkov, pa bova najino sodelovanje morala prekiniti.

 

Prav je, da veste in se sami odločate o nakupu

Najverjetneje s to novico ne bo seznanjenih veliko ljudi. Večina javnosti namreč sploh ne najde informacij te vrste, saj so zakopane globoko v novicah in takšnih stvari seveda nihče ne poudarja z veseljem. Misliva pa, da je prav da z novico seznaniva vse, ki ste Lily’s Kitchen do sedaj zaupali in izdelke uporabljate. Meniva, da morate dobiti prav vse razpoložljive informacije o izdelkih, ki jih kupujete in uporabljate.

Tukaj je še povezava do objave novice na Lily’s Kitchen strani.

Za vsa vprašanja sva vam na voljo.

Anja in Karel

 

Za več uporabnih informacij in aktualnega dogajanja v Eko Brlogu, se ne pozabi prijaviti na naše e-novičke! Ob vpisu prejmeš kodo za 10% popust na celoten nakup ter brezplačno e-knižico z napotki za zdrave kosmatince.

Podobni prispevki