Blog, Brlog, Novice

Kako in zakaj sva predala Lily’s Kitchen v druge roke

Morda ste že slišali, morda pa niti ne (ker stvar resnično ne igra vloge v vaših življenjih) – ampak s 1.4. je Eko Brlog prenehal z distribucijo izdelkov Lily’s Kitchen v Sloveniji.

Ker je bila ta znamka del prvotnega koncepta najine trgovine, ker smo bili eni izmed prvih distributerjev znamke nasploh in ker je bila skoraj tako najin otrok kakor Eko Brlog, čutim obvezo – no, ali pa vsaj željo, da vam pojasnim kako je prišlo do te odločitve.

Ko sva pred 8 letom zasnovala koncept, ki mu želiva slediti je bila Lily’s Kitchen idealen kandidat. Prava, naravna hrana. Transparentni proizvajalec.  Proizvedena v EU iz večinoma BIO sestavin (tudi v izdelkih, ki niso bili certificirano BIO). Poznala sva glavne akterje, tudi Henrietto Morrison (ustanoviteljico, skrbnico psičke Lily) sva spoznala. Izdelke sva poznala do pikice natančno, vse deklaracije sva poznala na pamet, včasih vključno z deležem beljakovin in maščob. Res sva bila predana.

Trgovinica v Celju kmalu po otvoritvi.

Najina trgovinica (kdor se je še spomni) je bila butične narave. Urejena je bila iz rabljenih kosov pohištva, s fotografijami po stenah, brez tipičnih prodajnih stojal. Pri nas si lahko spil kavico in poklepetal. Z nekaterimi strankami sva se prav spoprijateljila, debatirali smo o psih, naravi in vseh mogočih temah in z mnogimi imava še danes stike. Krasni spomini.

Med pogovorom. 😉

Ko sva znamko pripeljala v Slovenijo, so kmalu začela prihajati povpraševanja iz drugih trgovin. Nekako spontano se je začela naša ‘distribucijska pot’.  No, čas je tekel in stvari so se razvijale in spreminjale. Trgovino v Celju sva zaprla, kmalu za tem sva dobila otročka in nato še enega – ukvarjala sva se s spletno prodajo in distribucijo izdelkov.

Spreminjala pa se je tudi Lily’s Kitchen. Henrietta se je umaknila z direktorskega mesta in polovico podjetja predala v tuje roke – ker je postalo preveliko zanjo. Leta so tekla in lani na 1. april sva prejela novico, da je podjetje kupil Nestle. Lahko si predstavljate, da sva bila razočarana. Počutila sva se izdana, saj ni o tej nameri vedel skoraj nihče znotraj podjetja, kaj šele midva. Poslovni partner iz Anglije naju je takrat prepričal, da nisva kar pri priči pustila vsega skupaj. Stranke so bile vesele in so si oddahnile, ker niso kar naenkrat ostale brez hrane.

Povpraševanje je rastlo (kar je seveda super, v teh negotovih časih), najino nezadovoljstvo pa tudi. Vse kar sva počela je, da sva pakirala veleprodajna naročila, naročala robo, si razbijala glavo, kako bomo po Brexitu in kako zagotoviti stalno zalogo za vso povpraševanje… Ni bilo več zabavno. Zavijala sva z očmi in delati sva začela z odporom. Zaradi tega pa že nisva ustvarila Eko Brloga.

Začela sva razmišljati, da je vse skupaj preveč za naju. Ni več v skladu z najinimi vrednotami in željami. Preveč je vsega… To preprosto ni več to.

Kljub vsemu pa nisva želela pustiti na cedilu vseh kužkov, muckov in njihovih skrbnikov, ki so zadovoljni uporabniki Lily’s Kitchen izdelkov. Zato sva začela iskati rešitve, ki bodo v prid vsem vpletenim. Poiskala sva podjetje, ki bi mu zaupala prevzem distribucije te znamke. In sva ga tudi našla. Verjamem, da se bodo/so se distribucije lotili z velikim zanosom in z večjim veseljem kot sva ga midva premogla v zadnjem času.

Marsikdo si je najbrž mislil, da sva ob pamet, saj je do danes prodaja Lily’s Kitchen predstavljala levji delež najinih prihodkov. Ampak v vseh teh letih sva vedno sledila srcu (in ne nujno denarju) in še vedno naju je peljalo v pravo smer.

Tako da s tem mesecem ponovno stopava v neznano. Kakor sva že tolikokrat. Pa vendar je tokrat drugače.

Še vedno so z nama znamke, ki jih zastopava v Sloveniji, kot so Beco, Yora, For All Dogkind, Denzel’s, Funky Dog in po novem še Herrmann’s Manufaktur. Vsa prodajna mesta z našimi izdelki najdete tukaj. In seveda v naši trgovinici.

Še vedno (in bolj kot kadarkoli prej) obratuje najina spletna trgovinica. V njej boste tudi vsi ljubitelji Lily’s Kitchen še vedno lahko napolnili svoje pasje in mačje shrambe. Poleg tega pa boste v Eko Brlogu našli pestro in vedno rastočo ponudbo naravnih, etičnih in ekoloških izdelkov za vaše kosmatince.

Poleg tega pa bo zdaj več časa za: poučne vsebine, blog, objave, ustvarjalnosti, učenja in širjenja obzorij. Uf, midva se sprememb resnično veseliva. Saj življenje ni zabavno, če ne stopaš izven cone udobja, kajne? 😉