4 nevarna velikonočna živila

4 nevarna velikonočna živila

Velikonočni prazniki so sicer super priložnost za obilne pojedine, a nekaterih dobrot nikar ne privoščite svojim kosmatincem! Tukaj je nekaj primerov nevarnih prazničnih živil:

  1. Potica navadno vsebuje rozine, ki lahko (tako kot grozdje) pri psih povzročijo ledvično odpoved. Pozor, toksična naj bi bila že izjemno majhna količina grozdov.
  2. Čokoladni zajčki in jajčki nikakor niso primerni za kosmatince, saj čokolada vsebuje teobromin, ki je za pse in mačke smrtno nevaren. Pri tem je dobro vedeti, da temnejša kot je čokolada, več teobromina vsebuje!
  3. Hren sicer ni smrtno nevaren za pse (po nekaterih podatkih naj bi bil celo zdravilen), a kljub temu ni dobro pretiravati z njim. Velika je namreč verjetnost da zaužiti hren povzroči vsaj prebavne motnje.
  4. Četudi ste veliki ljubitelji šunke, se skušajte te praznike upreti prosečim pasjim pogledom. Večje količine mastne in slane šunke lahko namreč pri psih povzročijo prebavne motnje in celo bruhanje. V najslabšem primeru pa lahko takšna mastna hrana vodi v pankreatitis, ki pa je lahko za pse in mačke tudi smrten!

Izogibajte se torej nevarnim velikonočnim dobrotam, ter jih nikakor ne privoščite vašim kosmatincem!

Prelepe praznike vam želimo! Bodite zdravi.

Kategorije: Blog

Povezani prispevki