Blog, Brlog, Dobra dela

2020 ali kako so majhne stvari naredile preteklo leto lepo

Leto 2020 se je poslovilo. In kakšno leto je bilo! Dramatično, naporno, čustveno, na trenutke srhljivo… pa vendar polno ljubezni, topline in upanja.

Upanja, da se zbujamo. Upanja, da se bomo vendarle rešili oklepa materialističnega sistema, v katerega smo vpeti. Sistema, ki nam hkrati omogoča življenje in nudi udobje, obenem pa uničuje svet in krati prihodnost našim otrokom.

In ker verjameva, da smo samo mi lahko sprememba, ki si jo želimo v svetu, sva začela še bolj zavestno in odločno stopati po najini začrtani poti. Res sva vesela, da je Eko Brlog vedno večji del vaših življenj, da delite z nama ljubezen do narave in seveda – do vaših živalic. Nisva materialista in kljub temu, da nama najino delo ne prinaša bogastva, in z njim še zdaleč ne bova obogatela (pa to niti niso najine sanje), nama in najini družini kljub vsemu omogoča lepo in precej svobodno življenje. Zato del zaslužka z veseljem deliva s pomoči potrebnimi in se potrudiva da priskočiva na pomoč, kadar le lahko.

V leto 2021 stopava pripravljena na izzive, a optimistična

Prihodnje leto bo zagotovo polno izzivov. Nekaj jih je že na obzorju in zagnano snujeva načrte kako se bova z njimi spopadla. Vsekakor ne bo enostavno, prav tako pa ne bo dolgočasno.

Rada se učiva, rada imava nove izzive in rada se razvijava. Tako osebnostno, duhovno, kot poslovno. Saj je vendarle vse eno in isto? Naše poslanstvo na svetu se odraža v našem delovanju in mi ‘ta najbolj srečni’ si s takšnim delom, ki je  skladu z našimi vrednotami tudi ‘služimo kruh’. Tega se zavedava in za to sva vsakodnevno hvaležna. Predvsem vam, dragi najini somišljeniki in podporniki, saj brez vas Eko Brloga zagotovo ne bi bilo.

 

Zato z vami deliva še nekaj dejstev za povzetek leta 2020. To ni poslovna bilanca. Je pa bilanca vsega, kar je po najinem mnenju zaznamovalo letošnje leto v Eko Brlogu. In zahvaljujoč vam in vaši podpori, smo skupaj naredili tudi majhno spremembo v svetu.  Hvala vam!

Leto 2020 je v Eko Brlogu zaznamovalo:

Prenovili smo spletno stran in celostno podobo. Najina želja je bila, da odraža ljubezen do živali in narave, ki ju gojiva in zaradi česar je Eko Brlog pravzaprav (pred dobrimi 8 leti) sploh tudi nastal – sprva v najinih glavah, nato pa še v resnici. Prenovi celostne podobe bo v letu 2021 sledilo še nekaj premikov. A naj za zdaj ostanejo skrivnost. 😉

V trgovino smo dodali ogromno novih ekoloških in naravnih izdelkov – tudi čisto lokalnih. To je res super, saj to pomeni, da je takšnih izdelkov na voljo vedno več. Stvari se premikajo in končno nam ni treba več uvažati vseh takšnih dobrin, saj so postale stalnica mnogo proizvajalcev.

Sredi poletja smo začeli s sodelovanjem z organizacijo Eden Reforestation Project in s tem je vsak vaš nakup po novem tudi dobrodelen, skupaj pa zmanjšujemo naš ogljični odtis. Prav z vsakim nakupom namreč darujemo sredstva za posaditev 5 dreves. Letos smo tako v pičlih 6 mesecih skupaj posadili že več kot 1800 dreves!

Kot nasprotje potrošniško obarvanemu črnemu petku, smo skupaj s še 3 krasnimi spletnimi trgovinami v akciji Dobrodelni petek zbrali 400€ in jih predali društvu Humanitarček.

S prodajo izdelkov Funky Dog smo zbrali skoraj 230€, sami smo dodali še 70€, in celoten znesek 300€ predali Mačji Hiši v namen graditve Zavetišča za mačke.

Anja se je lotila snemanja podcastov in z današnjim dnem je luč sveta ugledalo že 13 epizod! S podcastom imam res lepe in svetle načrte, in bom z njim zagotovo nadaljevala v prihajajočem letu.

Naredili smo tudi YouTube kanal, na katerem je objavljenih 7 izobraževalnih posnetkov na temo zdravja in prehrane psov in mačk. V prihajajočem letu lahko pričakujete še več in bolj kakovostnih posnetkov.

Poleg tega je bilo preteklo leto v Eko Brlogu zaznamovano z res pestrimi delavniki (z dvema predšolskima fantkoma v komisiji za odrejanje delovnih nalog in razporejanja delovnega časa 😉 ). Poleg tega smo naš (družinski) Brlog skupaj z 1 kužkom in 2 muckama preselili v večje stanovanje, zato zdaj nekoliko lažje dihamo in ustvarjamo.

Veliko smo se družili (še več kot običajno), se pogovarjali, cartali, se sprehajali v naravi in se igrali.

Leto pa so seveda zaznamovali tudi Brexit, COVID in druge skovanke. Ampak, se jim ne damo. 😉

Torej, samo ozreva se še nazaj, se zahvaliva za vse lekcije, vsa nova poznanstva, sodelovanja, vso pozitivno energijo in vse spremembe, ki nas peljejo nekam naprej. In stopava v 2021. Malo prestrašena, ampak z gotovostjo, da nas čaka nekaj sicer nepredvidljivega, a prekrasnega. Življenje.

Hvala, ker stopate z nama.